Böcker och texter

 
 

Mossa - i skog, trädgård och kruka
(2018) Natur & Kultur

Mossa är en vanlig växt i svenska skogar, här går att hitta ungefär tusen olika arter! Men trots sin skönhet har mossor ännu inte fått den uppmärksamhet de förtjänar.
    Mossa är en modern trädgårdsbok för alla som vill lära sig mer om att skapa med mossor. Förutom handfasta och kreativa tips på designprojekt, odlingsmetoder och skötsel
får vi följa med till några av de bästa mossträdgårdarna i Japan och USA och möta människor som delar med sig av sin passion för dessa mångfasetterade växter. Vi får veta
hur man odlar mossa i sin egen trädgård, binder mossbollar (kokedama) och planterar mosslandskap i krukor och glas.    
    Boken tar även upp mossans kulturhistoria, både som
trädgårdsväxt och användningen inom traditionella hantverk. Flera intressanta arter presenteras i ett flora-avsnitt.
Mossa riktar sig till alla trädgårds- och växtintresserade, från nybörjare till inbitna, som är nyfikna på mossornas unika egenskaper och praktiska användbarhet.

Växtterrarier: En Handbok (2016) Nilleditions

Att titta in ett växtterrarium är som att stiga in i ett inkapslat paradis, ett ekosystem, ett eget drömlandskap. Under 1970-talet var växtterrarier ett intresse för människor i storstäderna. Det talades till och med om att det rådde ”Terrariemania”. Men växtterrarierna föll i glömska.
    I Växtterrarier: en handbok får läsaren en bred och enkel vägledning i hur man bygger, skapar och sköter ett terrarium. Boken är rikt illustrerad av Graham Samuels och innehåller också exempel på verk planterade i kärl skapade av en rad svenska formgivare.

 

Den stora guiden till verkligheten, Essä (2003)Albert Bonniers förlag

9789100100230.jpg

Essä om trender i Den stora guiden till verkligheten. Det här är en överlevnadshandbok till alla oss som inte känner oss helt säkra på hur man klarar sig ur livets vanligaste knipor. Det är boken som ger dig vett och etikett för tvåtusentalet och samtidigt höjer ditt självförtroende och hjälper dig att övervinna chefen, dina föräldrar, din slentrian-pojkvän och dig själv.
    Här finns råden, tipsen, testerna och berättelserna om hur du snyggt går på toaletten på jobbet, vad du ska jobba med, hur du upptäcker om livskrisen väntar runt hörnet, hur du gör för att bli Holly Golightly i Breakfast at Tiffany’s, hur du shoppar med stil och mycket mycket annat.
    Det är Boken till dig 43 år senare.

Akademiska uppsatser

Masteruppsats i journalistik, Stockholms universitet, 2011: "Vem fyller sportsidorna?: En studie av kvinnliga och manliga sportjournalisters produktion i Aftonbladet och Expressen 1995, 2005 och 2010".

AnNat

Koko, 2017.
Aftonbladet debattartikel om sexistiskt språk på fotbollsläktaren, 20/4 2012.
Radiosporten webb, Sveriges Radio, 2012.
Sydsvenskan Sport, 2011.
Dagens nyheter Sport, 2010.
Expressen Sport, 2010.
SvD, 2008.
Darling, 2000.