Kameliadagarna, Göteborg
Feb
24
2:30 PM14:30

Kameliadagarna, Göteborg

Mossa är ett vanligt inslag i japanska trädgårdar och Ulrica Nordström, aktuell med boken "Mossa – I skog, trädgård och kruka", visar hur du själv kan göra japanska mossbollar – kokedama. Utifrån exempel i boken demonstrerar hon också hur du kan göra ett mossterrarium. Från klockan 14.30 i Palmhuset, Trädgårdsföreningen, Göteborg.

View Event →
Dec
10
to Dec 11

Hökboets julmarknad

Affisch av Karin Hagen.

Affisch av Karin Hagen.

Boka in den 10-11 december för årets bästa hantverksjulmarknad i Stockholm! Här hittar ni textil, porslin, keramik, prints och växtobjekt av undertecknad förstås. Fynda de bästa designjulklapparna hos oss! Välkomna!

Medverkande formgivare:
Anna Tjernberg annatjernberg.com
Karin Hagen karinhagen.com
Karolina Hedström willsmoody.com
Marisa Fjärem marisafjarem.com
Nattskiftet nattskiftet.tictail.com
Siccus Stockholm www.siccus.se

 

 

View Event →
Dec
3
to Dec 4

Siccus Stockholm på DRK MSS

Siccus Stockholm säljer växtkonst på Stockholm DRK MSS.

DRK MSS utgår från våra sinnen som samlar intryck och kraft, som gestaltar idén om vad en utställning kan vara. Vi bjuder in till en afton som firar den mörkaste sidan av året. Som guider ut ur ljuset erbjuder vi konstnärer, artister och magiker som vi handplockat med silverskära under fullmånen.

Välkommen till mörkret,
Stockholm Darkness
I samarbete med Tänk på Döden
https://www.facebook.com/events/328021250889044/

När: 3 December Kl: 19:00-01:00
Var: En Arena, Palmfeltsvägen 1, Slakthusområdet Ⓣ Globen
Biljetter: 180 kr förköp, 200 kr i dörren
18 år

View Event →
Nov
30
4:00 PM16:00

Öppet hus Folkskolegatan 22.0

Frilanslokalen på Folkskolegatan 22 har öppet hus!

Förutom sällskap, dryck och snacks så kommer det även att finnas fina julklappar att köpa.

OSA till siccus.stockholm@gmail.com innan 28 november om du kommer.

Välkomna!

Kristoffer Sundin
Daniel Blom
Jonas Williamsson
Ulrica Nordström (Siccus Stockholm)
Lilit Asiryan
Hanne Lindberg
Johan Wennerström
Viktor Skogqvist

 

View Event →
Nov
26
4:00 PM16:00

Bokrelease och vernissage

Kom och fira att boken ”Växtterrarier – en handbok” av Ulrica Nordström (Siccus Stockholm) har släppts. Med fantastiska illustrationer av Graham Samuels och foton av Nille Svensson.

Under kvällen är det också vernissage för de växtterarrier som Siccus gjort speciellt för boken i kärl gjorda av formgivarna Frida Fjellman, Katja Pettersson, Uglycute, Karin Hagen, Åsa Jungnelius, Fredrik Paulsen och David Taylor. Samtliga objekt är till salu!

Det kommer även att bjudas på bokbaazar där samtliga titlar från Nilleditions finns till försäljning under avslappnade former.

Varmt välkomna!

Var: Woodstockholm, Mosebacke torg 9, 116 46 Stockholm.
När: 16:00 - 24:00
Eventet på Facebook
 

View Event →
Oct
10
to Oct 31

Växtterrarier: En handbok

Att se ett växtterrarium är som att stiga in i ett inkapslat paradis, ett ekosystem, ett eget drömlandskap. Under 1970-talet var växtterrarier en stort intresse för växtfantaster i storstäderna. Det talades till och med om att det rådde ”Terrariamania”. Men växtterrarierna föll i glömska. Fram tills nu.

I Växtterrarier, en handbok ger Ulrica Nordström en bred och enkel vägledning i hur man skapar, bygger och sköter ett terrarium. Det är en bok som visar hur terrariebyggandet utmanar fantasin och hantverksförmågan där belöningen är att få växternas utveckling på nära håll – i en miljö som vi skapat åt dem.

Boken är illustrerad av Graham Samuels och innehåller också många inspirerande bildeexempel av verk som författaren har byggt i kärl skapade av en rad svenska formgivare. Förordet är skrivet av författaren och journalisten Elin Unnes. Beställ boken hos Nilleditions, Adlibris eller Bokus.

View Event →
Aug
21
12:00 PM12:00

Nipperhandeln

Anna Tjernberg, Karolina Hedström, Marisa Fjärem och Siccus Stockholm plockar fram sitt bästa nipper för att ge turisterna (och er andra) i Gamla stan något värt att köpa. Händernas och själens arbete har vuxit fram i form av himmelis, växtterrarier, kokedama, växttavlor, handmålat porslin, t-shirts, mobilfodral i läder och annat. Inspirerade av skogen, barndomens kareliska folkhantverk och ufo-rapporter berättar tingen sina historier. Fika kommer finnas.

När: 21 augusti, kl 12:00
Var: DKTUS
Bollhustäppan
Trädgårdsgatan 4
111 31 Gamla stan i Stockholm
Betalning: Siccus Stockholm tar kort och Swish.

 

View Event →
Jul
2
6:00 PM18:00

Nattmarknad på Hötorgsterrassen

  • 17 Sveavägen Stockholm, Stockholms län, 111 57 Sweden (map)
  • Google Calendar ICS

Nattmarknad på Hötorgsterrassen i Stockholm där Siccus säljer växtobjekt tillsammans med Karolina Hedström, handmålat porslin och Anna Tjernberg, kimonos.

På nattmarknaden kan du köpa unik design direkt från formgivarna själva: kläder, accessoarer, smycken, prints, inredningsdetaljer och möbler. Summit bar erbjuder även mat, dryck och musik under hela kvällen. Arrangör är Designmarknad Sthlm.

När: Lördag 2 juli, 18.00-23.00
Plats: Hötorgsterrassen (mellan hötorgsskraporna en trappa upp). Ingång från Sveavägen 17.
T-bana: Hötorget
 

View Event →
Feb
10
6:00 PM18:00

Siccus Stockholm för REMAKE

Den 10 februari öppnar REMAKE, Stockholms Stadsmissions egna märke, ett nytt butikskoncept på Klarabergsgatan 33 i Stockholm. Siccus Stockholm gör en serie växtterrarier av återvunnet glas som kommer att säljas i butiken.

"Remake's design grundar sig i hållbarhet och långsiktighet. Vi tar vara på de resurser som finns och har som mål att öka kvaliteten och livslängden på en vara. I butiken hittar du inte bara Remakes egna produkter utan bland annat även utvald second hand, kläd- och skovårdsprodukter, sömnadstillbehör och spännande böcker."

Välkommen till öppningen 10 februari kl. 18:00-21:00.
OSA senast den 8 februari till remake@stadsmissionen.se

Hinner du inte till invigningen så har butiken öppet på dagtid från 11 februari.

När du handlar en REMAKE-produkt bidrar du till ett hållbart samhälle, samtidigt som du ökar möjligheten för människor att skapa sin egen försörjning. Läs mer om konceptet på Stadsmissionens webb.

 

 

 

View Event →
Dec
12
to Dec 13

Färgfabrikens julmarknad 2015

FARGFABRIKENS_JULMARKNAD_2015_FLYER.png

12-13 december är det dags för årets julmarknad på Färgfabriken. Siccus finns på plats med terrarier och annan växtkonst. Design, hantverk, brunch, bar, Bun Bun Truck. Välkomna!

När: 12-13 december 2015
Tid: Lörd 12 dec kl 10-16. Sönd 13 dec kl 10-14
Var: Färgfabriken, Lövholmsbrinken 1, Stockholm
Fri entré.

View Event →
Dec
5
to Dec 6

Hökboets julmarknad

Med nöje bjuder vi in till Hökboets julmarknad. En marknad med de finaste hantverken, konst och design vi har. Två dagar att inhandla alla julklappar du behöver eller ta chansen att köpa finfina grejer till dig själv.

När: 5-6 december 2015
Tid: 12:00-18:00
Var: KonstArt, Hökens gata 11, Stockholm

Medverkande:
Anna Tjernberg
Emma Rapp
Karl Grandin
Karin Gille
Karolina Hedström
Mander
Marisa Fjärem
Saralunden
Ulrica Nordström (Siccus)

Live! Claus Fovea
Glögg, fika, kaffe och efterfest på Omnipollos Hatt

SES!

View Event →